הנצחת חסידי אומות העולם - משלחת 2013

משלחת המורכבת מנכדים של חסידי אומות עולם מצרפת ביקרה בישראל בתאריכים 7 עד 10 באפריל 2013 ביוזמת קרן צרפת-ישראל בשיתוף עם הוועד הצרפתי למען יד ושם, הקרן להנצחת השואה בצרפת וחברת הרכבות הצרפתית, ה-SNCF. את המשלחת הובילה יו"ר הקרן ניקול גדז', שרה לשעבר בממשלות צרפת

הנצחת חסידי אומות העולם - משלחת 2012

החל משנת 2010 מארגנת קרן צרפת ישראל מדי שנה משלחת לישראל המורכבת מעשרים נכדים של חסידי אומות עולם צרפתים. "שגרירי הזיכרון" הצעירים משתתפים בטקסי יום השואה בארץ וחולקים כבוד לסביהם וסבתותיהם אך גם לכלל 3,458 חסידי אומות העולם הצרפתים, שהצילו חיי יהודים בתקופת מלחמת העולם השניה תוך סיכון חייהם שלהם.

> המשך

"הנכדים של חסידי אומות העולם: שגרירי הזיכרון"

קרן צרפת-ישראל ביקשה לחלוק עם הקהל הרחב את הערכים שלמענם נאבקו חסידי אומות העולם, ולכן השתתפה בפרויקט של גוגל (Google Cultural Institute) ותרמה לו תמונות ארכיון מתקופת המלחמה, כמו גם תמונות, סרטוני וידאו וקטעי עדות שנאספו במהלך ביקוריהם של נכדי חסידי אומות העולם בישראל, ואף הקימה תערוכה וירטואלית בשם "הנכדים של חסידי אומות העולם: שגרירי הזיכרון" המספרת את סיפורן של שלוש משפחות שהמלחמה איחדה ביניהן, שלושה סיפורים יוצאי דופן שחשוב להכיר.

הנצחת חסידי אומות העולם - משלחת 2014

משלחת המורכבת מנכדיהם של חסידי אומות עולם צרפתים ביקרה בישראל בתאריכים 26 עד 30 באפריל 2014 ביוזמת קרן צרפת-ישראל. את המשלחת הובילה יו"ר הקרן ניקול גדז', שרה לשעבר בממשלות צרפת. חברי המשלחת חלקו כבוד לזכרם של סביהם, אשר הצילו חיי יהודים תוך סיכון חייהם שלהם.

צפו בתמונות מהביקור: