יומן מסע ההכרות עם ישראל של תלמידי בתי הספר הגבוהים Emlyon ו-Mines

26/4/2015

משלחת בת 40 סטודנטים מבית הספר הגבוה למנהל עסקים EMLYON שבעיר ליון ומבית הספר הגבוה להנדסה Les Mines בעיר נאנסי ביקרה בישראל ביוזמת קרן צרפת ישראל בתאריכים 12 עד 19 באפריל 2015. הסטודנטים השתתפו במפגשים ובהרצאות שאפשרו להם להכיר מקרוב את עולם ההייטק, החדשנות הטכנולוגית ורוח היזמות בישראל, וכן את ההקשר הגיאופוליטי, ההיסטוריה והתרבות בישראל. להלן סיכום יום הביקור הראשון.

משלחת מבתי הספר הגבוהים EMLYON ו-Mines, 12 עד 19 באפריל 2015

41 סטודנטים - מסע להכרות עם "אומת הסטארט-אפ"

יום ראשון למסע - 12.4.15

יום היציאה. קימה ב-3 בבוקר. נפגשים ב-4 בבוקר בשדה התעופה אורלי שבפריז. היום הגדול הגיע. כולנו קצרי רוח להמריא כבר, אנחנו חשים שאנו בפתחו של מסע מדהים. ואז ממריא סופסוף המטוס. מגודל ההתרגשות איננו מצליחים לישון. ארבע שעות אחר כך, נגלה בפנינו שדה התעופה בן גוריון הסמוך לתל אביב.

האלי חקון והמדריך שלנו מקבלים את פנינו בליווי גשם שוטף. זמן טוב לבלוע פיצות טעימות, והשמש חוזרת. היעד: ירושלים. כעבור שעה אחת אנו נמצאים בעיר הקדושה לשלוש הדתות.

אנו מתחילים בסיור היסטורי בירושלים. ביקרנו בקבר דוד, הנמצא לרגלי כנסיה וצריח מסגד. העובדה שמקומות קדושים לשלוש הדתות המונותיאיסטיות נמצאים בסמיכות כה רבה אלה לאלה נראית לנו כהוכחה חותכת לכך שדו קיום בין הקהילות הדתיות השונות הוא בהחלט אפשרי.

באותו האתר ממש שוכן גם אולם הסעודה האחרונה, וגם בו ביקרנו. נוצרים או לא, מצמרר להיות במקום טעון כל כך בהיסטוריה. את המסלול הנוצרי משלים ביקור בכנסיית הקבר. מבנה הכנסיה היפהפה עד אחרון כוכיו ספוג כולו בהיסטוריה של הנצרות. כל זרמי הנצרות מיוצגים פה על ידי מאמינים הלבושים בלבוש מיוחד. בקרבת קבר ישו ניתן לחוש בהתרגשות בקרב המאמינים.

בתום הסיור הרגלי המרתק עם המדריך יוסי, אנו מבקרים בארגון ההתנדבותי "איחוד הצלה", שמטרתו להגיש עזרה ראשונה במהירות הרבה ביותר בעת תאונה או אירוע רפואי חמור. הרעיון הוא לגשר על פרק הזמן העובר בין הקריאה לאמבולנס רגיל לבין הגעת האמבולנס. כפי שהסביר לנו אלי באר, מייסד הארגון, לעיתים קרובות מגיע האמבולנס מאוחר מדי, בעוד שניתן היה להציל את הנפגע לו היו מבוצעות בזמן מספר פעולות עזרה ראשונה פשוטות.

כדי לטפל בבעיה עומדת לרשות הארגון רשת עניפה במיוחד של מתנדבים הפרושים בכל רחבי הארץ. בכל מקרה תאונה שולח מטה הארגון שבירושלים מסרים אוטומטיים לאנשים הנמצאים בסמיכות הרבה ביותר לנפגע ומוכשרים לפעול. כך הציל הארגון את חייהם של אלפי בני אדם מאז הקמתו בשנת 2006.

נכנסו אחר כך למלון שבו מחכה לנו דן קטריבס, מאושיות הכלכלה הישראלית. הרצאתו עסקה בקירה בסיבות ל"נס הכלכלי" ובעיקר הטכנולוגי שהתרחש בישראל. קטריבס הוא מרצה נפלא ודיפלומט לשעבר בשירות החוץ הישראלי, והוא עומל על פרויקט שאפתני: להקים שוק משותף במזרח התיכון. הוא הסביר לנו כיצד ליחסים הכלכליים יוכל להיות אימפקט על היחסים המדיניים. קטריבס הקדיש חלק משמעותי מהקריירה שלו לנסיונות לטוויית קשרים כלכליים חזקים ביו ישראל ומדינות האזור.

באופן כללי יותר, הוא הסביר באמצעות דוגמאות מוחשיות מרכזיות כיצד ישראל הוופכת את חולשותיה ליתרונות.

הוא גם עמד על הבעיות השונות שבפניהן ניצבת החברה הישראלית, ודן בסדר זה בבעיית המים, באיום האיראני, בהשפעת ירידת שער האירו על כלכלת ישראל, ביחסים הקשים עם השכנים, בדמוגרפיה הישראלית ובנושאים רבים נוספים.

בתום ההרצאה, שהייתה הרבה יותר ממבוא למצבה הכלכלי והגיאופוליטי של ישראל, הסתיים היום העמוס.

שרה מרגי, סטודנטית שנה ב' בבית הספר הגבוה למנהל עסקים EMLYON.

בעבור קרן צרפת ישראל

כל התמונות מהמסע:  https://www.dropbox.com/photosdelegation