משלחת מבית הספר הגבוה למנהל עסקים KEDGE (מרסיי ובורדו) ביקרה בישראל ביוזמת קרן צרפת-ישראל

3/5/2015

משלחת סטודנטים מבית הספר הגבוה למנהל עסקים KEDGE, שלו שתי שלוחות, האחת בבורדו והאחת במרסיי, ביקרה בישראל בתאריכים 26 באפריל עד 3 במאי 2015. הביקור הוא יוזמה משותפת של קרן צרפת ישראל (במסגרת תוכנית המשלחות שלה) ושל עמותת Kedg’Israel, המאגדת את ידידי ישראל בבית הספר. העמותה שקדה על תכנון המשלחת במשך שנה וחצי ונעזרה רבות בקרן צרפת ישראל, המיוצגת בישראל על ידי מנהלת המשרד הישראלי האלי חקון. הקרן הייתה מעורבת הן בליווי המשלחת בשטח והן במציאת גורמי מימון רבים שנרתמו למשימה: משרד החוץ הישראלי, הקונסוליה הישראלית במרסיי, לשכת הסחר צרפת-ישראל וחברות עסקיות ישראליות.

כרגיל במשלחות שמארגנת קרן צרפת ישראל, המטרה היא חשיפה בלתי-אמצעית לישראל כאומת הסטארט-אפ והחדשנות הטכנולוגית, בשילוב עם הכרות עם התרבות, ההיסטוריה והחברה הישראלית. לחברי המשלחת הוכנה תוכנית גדושה של מפגשים והרצאות מקצועיות בנושאים רבים: הייטק וחדשנות טכנולוגית בישראל; כלכלה ודיפלומטיה ביחסי צרפת ישראל; סוגיית ההגירה והזהות הישראלית; זיכרון והנצחה; היסטוריה ודת; וכן סוגיות בגיאופוליטיקה אזורית (פירוט התוכנית ורשמי המשלחת - בכתבה נפרדת).

כבשאר המשלחות של הקרן, גם כאן היה זה ביקור ראשון בישראל בעבור הרוב המכריע של המשתתפים .

יעדיה של Kedg’Israel:

* לחשוף את ישראל בפני הסטודנטים;

* לידע אותם בדבר האפשרויות המקצועיות ועסקיות הטמונות בה;

* להפגישם ישירות עם אנשי מקצוע ועם חברות ישראליות;

* לעורר דיון במצב הכלכלי, הגיאופוליטי והחברתי של המדינה;

* להכיר להם את התרבות הישראלית;

* לחזק ולהרבות את הקשרים עם האוניברסיטה השותפה של בית הספר בישראל – אוניברסיטת תל אביב;

* לקיים מדי סוף שנה מסע לישראל מסוג זה.