צרפת וישראל מחדשות את תוכנית FIRAD למימון מיזמים טכנולוגיים משותפים לחברות משתי המדינות

13/5/2015

הצלחת שיתוף הפעולה הטכנולוגי בין ישראל וצרפת נמשכת: שתי המדינות יוצאות בקול קורא חדש למיזמים משותפים במסגרת תוכנית FIRAD (France-Israel Industrial R&D Cooperation Framework ). אירוע השקת הקול הקורא החדש של FIRAD לשנת 2015 התקיים בתל אביב ב-13 במאי 2015 כחלק מכנס "Biomed-IATI 2015" שנערך בגני התערוכה.

בעקבות הצלחת הקול קורא הראשון לפרויקטי שת"פ במו"פ תעשייתי בין ישראל לצרפת, שהושק בשנת 2014 במסגרת תוכנית FIRAD הכריזו צרפת וישראל על קול קורא חדש לשנת 2015.

הקול קורא של שנת 2014 הוכתר בהצלחה: הוגשו 28 פרויקטים בתקציב כולל של 37 מיליון אירו. 11 מתוכם נדונים כעת בלשכת המדען הראשי של משרד הכלכלה ובבנק ההשקעות הציבורי של צרפת, Bpifrance, לקראת קבלת החלטה על מימונם.

אחד משיתופי הפעולה שזכו למימון הוא בין החברה הצרפתיתKeyrus (www.keyrus.com) לחברה הישראלית Vicomi (www.vicomi.com). סיריל כהן סולל, סגן נשיא קבוצת Keyrus לחדשנות טכנולוגית מציין: "בחרנו לשלב את הפיתוחים של Vicomi בתחום של ייצוג רגשות דיגיטלי עם המומחיות של Keyrus בתחום הניתוח התחזיתי (Predictive Analytics) וביג דאטה. Vicomi זקוקה לשותף כמו Keyrus כדי להמשיך ולפתח את המוצרים שלה ולחדור לשווקים חדשים, ו-Keyrus זקוקה לחברה כמו Vicomi כמקור של חדשנות טכנולוגית".

מדברי פול פרנסואה פורנייה, סגן יו"ר Bpifrance: "שנה בדיוק לאחר השקת הקול קורא הראשון להגשת הפרויקטים, ולאחר שהרחבנו את הצוותים העוסקים בנושא, אנו יכולים להכריז היום על תוצאות המוכיחות כי ישראל וצרפת מכירות בפוטנציאל האדיר שיש ליכולותיהן המשלימות בתחום הטכנולוגי, וכי לשיתוף בידע עדיפות ביחסים הדו-לאומיים בין שתי המדינות".

אבי חסון המדען הראשי במשרד הכלכלה קורא לחברות הישראליות לנצל את הכלים לשת"פ בינלאומי שלשכת המדען מעמידה לרשותן, להרחיב את פרישתן הבינלאומית וליהנות מגישה לשווקים מתקדמים ואטרקטיביים כמו השוק הצרפתי. לדבריו, הן ישראל והן צרפת השקיעו מאמצים רבים בקידום השת"פ, ומן הפירות יהנו התעשיות בשתי המדינות.

שגרירות צרפת בישראל, Bpifrance ו-ISERD המינהלת הישראלית למו"פ האירופי הפועלת מלשכת המדען הראשי במשרד הכלכלה הקימו צוות אשר מסייע למגישי הפרויקטים (לחברות ישראליות: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., לחברות צרפתיות: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). הקול קורא החדש פתוח להגשת הצעות לשיתופי פעולה טכנולוגיים, הכוללים לפחות חברה ישראלית אחת וחברה צרפתית אחת. המועדים להגשת ההצעות הינם: 8 ביוני ו-26 בנובמבר 2015.

אודות Bpifrance

Bpifrance בבעלות ממשלת צרפת מלווה יזמים משלב התכנון הראשוני עד להנפקה בבורסה ע"י מתן אשראי, ערבויות והשקעות בהון עצמי. יחד עם Businessfrance ו-Coface, Bpifrance מעודדת ותומכת בחדשנות, צמיחה, וייצוא,. ומציעה מימון לחברות בכל שלבי התפתחותן.

אודות ISERD

ISERD - המינהלת הישראלית למו"פ האירופי מקדמת השתתפות ושיתופי פעולה של גופים ישראלים בתוכניות מחקר ופיתוח באירופה . ISERD הינה גוף בין משרדי שהוקם ע"י משרד הכלכלה, משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל, הוועדה לתכנון ולתקצוב (ות"ת) של המועצה להשכלה גבוהה ומשרדי האוצר והחוץ, היא פועלת מלשכת המדען הראשי במשרד הכלכלה והמדען הראשי משמש יו"ר ועדת ההיגוי שלה.

על תוכנית FIRAD באתר ISERD