חבר הנאמנים

במקביל למועצת המנהלים ולוועדות הנושאיות, הוקם בקרן צרפת-ישראל גם חבר נאמנים, המורכב מאישים בכירים משתי המדינות. בגוף זה חברים שרים לשעבר, שגרירים ומנהלי חברות ועמותות, אשר קיבלו על עצמם לסייע לפעילות הקרן.

חבר הנאמנים מתכנס אחת לשנה כדי להעביר את הערותיו והמלצותיו לגוף המבצע של הקרן.

שלוש שאלות לדוד דה רוטשילד, יו"ר חבר הנאמנים של קרן צרפת ישראל

לפי השקפתך, איזה תפקיד צריכה למלא הקרן ביחסי הידידות שבין צרפת וישראל?

קרן צרפת-ישראל צריכה להיות שותפה ממדרגה ראשונה של שתי המדינות. אני משוכנע כי זהו גוף שיכול למלא תפקיד מכריע בהתחממות היחסים בין צרפת וישראל. יש לקרן כל הכלים כדי לעמוד באתגר. האמון שהביעו בה המנהיגים הפוליטיים, הכלכליים והתרבותיים בשתי המדינות מעניק לה אמינות ולגיטימיות הדרושות כדי לפעול ביעילות ובתכליתיות.

מדוע ביקשת לעמוד בראש חבר הנאמנים של הקרן?

מרגע הקמתה ביקשתי לסייע ולתרום לקרן. המושרשות של הקרן בתוככי החברות האזרחיות בשתי המדינות קסמה לי. תמיד פעלתי בקרן מתוך שכנוע פנימי ונחישות, ואני אוסיף לעודד יוזמות שמטרתן חיזוק הקשרים שבין העם הצרפתי והישראלי.

כיצד אתה רואה את הפרויקטים שיזמה הקרן בחודשים האחרונים?

מאז בחירתה של ניקול גדז' לתפקיד, אין ספק שהקרן צעדה לעידן חדש. עידן של פעולה. אני מברך על המאמצים שמשקיע צוות עובדי הקרן, המתאפיין במחויבות עמוקה וביצירתיות, על מנת להציג לישראלים פנים אחרות של צרפת, ופנים אחרות של ישראל - לצרפתים. הפעילות של הקרן, הן בתחום ההנצחה והזיכרון והן בתחומי הכלכלה והתרבות, הפכה אותה לגורם השפעה ארוך טווח ביחסי הידידות שבין שתי המדינות.

הרכב חבר הנאמנים

רובר בדינטר

ז'אן-קלוד קזנובה

רוז'ה פורו