דבר הנשיא

שרה לשעבר
נשיאת קרן צרפת ישראל

חברים יקרים,

יש לי הכבוד לעמוד מזה ארבע שנים בראשות קרן צרפת-ישראל, גוף המגלם במהותו את סיפור האהבה רב השנים בין העם הישראלי והצרפתי.

הקרן שואפת לקרב בין שני העמים, אשר חולקים ערכים משותפים של דמוקרטיה, חירות וסולידריות. המוטו שלנו הוא "צרפת וישראל – שתי מדינות, חזון אחד".

הקרן פועלת להתמודדות עם ההיסטוריה המשותפת שלנו באמצעות ארגון משלחת שנתית של נכדים של חסידי אומות העולם מצרפת, המבקרים בישראל ומשתתפים בטקסי יום השואה. אנו גאים על כך שהצלחנו להציג לישראלים באור אחר את צרפת ואת גיבוריה, ונרגשים מכך שאפשרנו לאותם צרפתים צעירים לצעוד על אדמת ישראל בפעם הראשונה.

הקרן פועלת להידוק הקשרים בין אירופה לישראל באמצעות הקמתו של "הבית המשותף אירופה-ישראל", שעליה הוכרז בעת פגישתו של הנשיא שמעון פרס עם נשיא צרפת דאז, ניקולא סרקוזי. גוף זה הוקם בתמיכת שני המנהיגים, והוא מהווה מסגרת לשיתוף פעולה בין עמותות דומות לשלנו מכל רחבי אירופה, במטרה לחזק את קשרי הידידות עם ישראל.

הקרן פועלת להרחבת שיתוף הפעולה בין ישראל לצרפת באמצעות הקמת Isralink, אתר אינטרנט המשמש כמקום מפגש לקהילה העסקית משתי מדינות. על הקמת Isralink הכריזה שרת הכלכלה, הכספים והתעשייה דאז, כריסטין לאגארד, בתמיכת כ-350 מנהלי חברות משתי המדינות. מדובר ברשת חברתית שבה רשומים כבר כ-500 חברים ואשר הוכיחה את עצמה כזרז להקמתם של פרויקטים משותפים ליזמים ישראלים וצרפתים.

הקרן פועלת לשיפור ההיכרות ההדדית בין שני העמים בדרכים שונות: ליווי משלחת של 11 בלוגרים צרפתים מובילים מתחום ההייטק שיצאו למסע היכרות עם אומת הסטרט-אפ הישראלית; ליווי משלחת של בכירי ענף החקלאות הצרפתי בישראל; עריכת כנס פרסומאים משתי המדינות במסגרת "ליל הפרסומות הישראלי בפריז"; עריכת ה"כנס הוירטואלי הראשון לחדשנות ישראלית-צרפתית"; והענקת פרסים בתחומי האמנות, הספרות והמדע לאמנים ולמדענים מצטיינים משתי המדינות.

לחדש, להפתיע, להעזזו כך אנחנו רואים את יחסי ישראל-צרפת בעולם המחר. זו גם תשובתנו לדעות הקדומות משני הצדדים. המשימה קשה וכבדה, אך צוות הקרן ואנוכי ניגשים אליה באהבה ובנחישות ופועלים ללא לאות על מנת לתת תנופה חדשה לידידות בין צרפת לישראל.